TSK CUP 2015

Tårnby 21 og 22 nov. udstyr og classic.

Tanja og Lazar satte Danske Rekorder – KSK tredje bedste klub.

Dette fantastiske stævne vi oplevede i denne weekend mener jeg må være det største stævne – antalsmæssigt – med dansk deltagelse nogensinde, idet 116 løftere mødte op. Når de det – den hæderkronede Tårnby Styrkeløfter Klub. Det gjorde de. Man havde valgt at indkalde 75 løftere om lørdagen, så man kunde nå at blive tidligt færdige om søndagen, der var jo mange der kom helt ovre fra “hovedlandet”. Det blev en lang lørdag med indvejning kl 8.00 og afslutning ved ca. 23 tiden.

Lørdag

Vi havde kun 3 udstyrs løftere med Camilla, Nickolaj og Ole.

Camilla var ikke så heldig. Hun åbnede med 140 kg i squat, godkendt 2-1. I 2`forsøg på 155 kg knækkede hun sammen over bæltet og kom ikke op, og 3`forsøg var bare for tung. I bænk startede Camilla på 82,5 kg som blev godkendt. 2`og 3`forsøg blev liggende på brystet. Der var vist problemer med dragten. Dødløft gik bedst: 135 kg og 150 kg kom fint op, i 3`forsøg ville Camilla prøve at sætte ny personlig rekord fra 160 kg til 170 kg, men desværre blev den bare liggende på gulvet.

Nickolaj, som har løfter i 74 kg kl. i flere år, er nu endelig begyndt at tage på og stillede op i 83 kg kl. og vejede ind på 80,06 kg, og jeg skal love for at han er blevet stærkere: Squat: 220 – 235 – 250. Bænk: 130 – 135 – 137,5. Dødløft:  230 – 245 – 255. Trekamp 642,5 kg. Det er en fremgang på 40 siden TSK Cup 2014, og der så ud til at være mere i ham. Nickolaj er jo kun 21 år men er en erfaren mand, idet han kun var 15 år første gang han stillede op.

Fader Ole var ikke så heldig. Han fin alle 3 forsøg i squat kasseret, da han ikke kom langt nok ned. Ole forsøgte på 240 – 250 – 260 og blev trykket længere og længere ned, og jeg mener at dommerne godt kunne have godkendt hans 3`forsøg i forhold til den standart for bedømmelse af dybden, som de havde vist i tidligere forsøg i gruppen. Ole afstod fra at gå videre til de to andre discipliner, gik i bad, tog dommertøj på og medvirkede til en god afvikling af stævnet resten af dagen – og aftenen.

Fire KSKere stillede op i classic om lørdagen, nemlig Tanja, Marie, Emil og Lazar, og damerne løftede først.

Tanja har haft en forrygende fremgang i 2015, og her kulminerede hun med 3 danske rekorder i 63 kg klassen: 130 kg i squat, 172,5 kg i dødløft og 375 kg i totalen som kvalificerede hende til deltagelse i VM Senior. Det viste sig at Tanja skulle kæmpe indtil sidste løft før de 375 kg var hjemme. Hun klarede ikke 3´ forsøgende i squat og bænk, så hun skulle helt op på 172,5 kg i dødløft for at nå op på de 375 kg. Tanja havde klaret 170 kg til divisionsturneringen, så vi var meget spændte da Tanja gik til stangen med de 172,5 kg. Stille og roligt tak hun stangen op og fik løftet godkendt – og så dansede Tanja krigsdans.

Marie, som blev nr 4 i 84 kg klassen som talte ikke mindre end 7 damer viste også fin fremgang. I første forsøg i squat “med 100 kg” glemte Marie at komme langt nok ned – det så pudsigt ud – en slags good morning øvelse. 2´forsøg på 110 kg blev godkendt, men 3´forsøg på 115 kg kom ikke op, og jeg mener at det er fordi hun holder en lille pause inden hun forsøger at trykke vægten op. I bænk blev det til 62,5 kg som hun har løftet før. I dødløft skete der noget. De 2 første forsøg på 140 og 155 kg var lette. Så satte Anne Karlsen fra AK frem dansk rekord med 163 kg. Så kom Per ind i billedet og forlangte 163,5 kg til Marie, for det kunne da være fint med en dansk rekord til Marie. Sikke et drama – Marie trak og trak stangen helt op til midt på lårene, men måtte til sidst opgive. Godt kæmpet Marie.

Og så til “natholdet” hvor Emil og Lazar skulle veje ind til 105 kg klassen kl 17.00 ned start kl 19.00.

Stakkels Emil, som kun kan løfte optimalt hvis han får noget at spise hele tiden. Og nu skulle han holde vægt hele dagen: Emil var ellers i strålende humør (som altid) og vejede ind på 104,00 kg. I squat startede han på lette 245 kg og forlangte 260 kg i 2´forsøg. Noget af en satsning da Emil har den danske rekord på 252,5 kg. Det gik heller ikke hverken i andet eller tredje forsøg. Emil havde også været ude og løbe dagen før, så det sad jo nok i lårbasserne. I bænk blev det kun til 1´forsøget på 185 – jeg tror at Emil var lidt træt, men så i dødløft livede han op og lavede en serie på 230 – 245 – 255 kg kun 5 kg fra hans personlige bedste. Bedre held næste gang Emil, jeg tror du sætter nogle danske rekorder næste år.

Lazar gik samtidig i gang med sine rekord forsøg som junior – Lazar bliver senior i 2016. 3´forsøg i squat på 252,5 kg som ville have været DR klarede han ikke. I bænk gik det bedre, der satte han rekord med 197,5 kg. Med 3 flotte dødløft: 270 – 280 – 285 kg nåede han op på totalen 725 kg som ikke alene var dansk junior rekord, men også dansk senior rekord. En flot afslutning på Lazars karriere som junior.

Stævnet sluttede først ved 23 tiden efter præmie overrækkelse, og da det var begyndt at sne kraftigt. Heldigvis kørte Ole mig helt hjem til Virum. Men søndag morgen meddelte jeg høvdingen at jeg ikke ville komme til Tårnby, da der måske ville være kludder med togene og høj sne, når jeg skulle gå fra Tårnby station ned til Tårnby Styrkeløfter Klub som skal have ros for et vel organiseret stævne, selvom pladsen nogle gange kunne være lidt trang med alle de mennesker der myldrede rundt.

Og så bestod Carsten Hansen den praktiske A-dommer prøve. Klaus Brostrøm kom og eksaminerede ham. Tillykke Carsten, nu kan du overtage min plads på A-dommer listen.

Erik Simonsen

Søndag

Klassisk 82.5 kg.klassen

En nervøs Thomas Hansen fik sin debut, og efter lidt problemer i bøje ben gik det super godt. Udlægget på 120 kg manglede en træskolængde og blev korrekt kasseret, jeg kaldte derfor Thomas ned og op i andet forsøg på 130 kg og det fungerede fint. 140 kg i tredje blev dog for tungt. Nu var begynder nerverne forsvundet og i bænken blev serien 110 – 115 og 120 kg godkendt. I dødløft blev det også til lutter hvide lamper med 180 – 195 og 205 kg. Det gav en total på 455 kg, som rakte til en 9 plads i det 14 mands store felt.

Klassisk 93 kg.klassen.

Et sandt hvepsebo med 19 deltagere, heriblandt vores egne David Tune, Jon Madsen og Christian Hansen. I squat løftede David 190 kg, Jon 207,5 kg og Christian 215 kg. I bænken klarede David 112,5 kg, Christian 132,5 kg og Jon 140 kg. I dødløft var den største udfordring at få Jon til at forsætte da han ikke gad mere, så der blev derfor forhandlet med Hvidovre om et klubskifte, men de var ikke interesseret i at overtage en løfter med den indstilling, Jon kom dog på podiet og løftede 190 og 210 kg. Christian fik løftet 195 – 210 og 220 kg. David klarede 200 – 215 og 222,5 kg sidste forsøg var pr. I totalen endte David på 525 kg som var pr og gav en 12 plads. Jon blev nr 10 med 557,5 kg og Christian endte på 9 pladsen med 567,5 kg som var pr.

Høvdingen

Skriv et svar