SM 2015

Rødby den 10 oktober

SM er et udstyrsstævne, men sjovt nok løftede 12 af de 22 deltagere klassisk. Der blev dog ikke spillet klassisk musik for dem når de gik ind på podiet. Så det var jo dem der løftede med udstyr som vandt vægtklasserne, bortset fra to mand der ”bommede ud” i bænkpres med de skrækkelige dragter på.
Min formand Per mener at det er forkert at lade udstyrsfolk og rawfolk løfte samtidig – det giver et forkert billede, og det vil jeg give ham ret i.

I år stillede KSK med 2 damer: Marie Rasmussen i 84 kg kl. og Camilla Kristensen i + 84 kg kl. Der var ikke nogen af vores ”mænner” der ville tage til Rødby.

Marie og undertegnede kørte derned sammen med høvding Per, som skulle være stævneleder og Camilla kørte sammen med sin far Søren Milton.
Jeg var med fordi jeg skulle skrive dette referat og tage billeder, men jeg havde også lovet at coache Marie som løfter klassisk (jeg synes slet ikke at denne betegnelse passer til ”Powerlifting”)

Som sagt, jeg skulle hjælpe Marie. Det viste sig at være nemt nok – ikke noget med at gejle hende op til forsøget og vurdere hvad næste forsøg skulle være. Maries træner Rune havde fastlagt hvad Marie skulle forlange i alle 3 forsøg i hver øvelse. Han mente at Marie skulle spare sig til TSK Cup, som jo allerede afholdes den 21 november. Så jeg skrev bare kilo på forsøgskortene og afleverede dem.
Squat: 80 – 90 – 100, Bænk: 57,5 – 60 – 62,5, Dødløft: 130 – 140 – 150. Meget flot stil i alle tre discipliner, og i bænk klarede Marie 62,5 kg som hun jo ikke fik ved sidste stævne.

Så kom der andre boller på suppen, da Camilla som er en erfaren udstyrs løfter gik til stangen. Camillas far Søren puttede hende i udstyret og fik hende op på de store vægte.
Til SM 2014 fik Camilla 115 kg i squat, 90 kg i bænk og 157,5 kg i dødløft, i alt 362,5 kg.
Nu klarede Camilla 160 kg i squat, 95 kg i bænk og 16o kg i dødløft, i alt 415 kg. Jeg tror også at Camilla er begyndt at træne noget mere hjemme i klubben. 9 godkendte forsøg til begge vores piger.
Camilla blev bedste dame efter points tabellen, og jeg mener at hun skulle have haft en præmie for det, selvom der kun var 5 damer der stillede op.

Til gengæld manglede der ikke medaljer, idet der var guld, sølv og bronze i hver disciplin foruden 3 kamp medaljen. Så vores to piger kom hjem med fire medajler hver, da de var eneste deltager i deres vægt klasser.

Tak til Rødby for et veltillagt stævne med god stemning.

Erik Simonsen

Skriv et svar