Guld & Europa-rekord til Kent

KSK var repræsenteret med to løftere ved VM i klassisk styrkeløft, der foregår i Halmstad i dagene fra den 23 september til den 3 oktober. Løfterne var Kent Flåten i 83 kg.klassen master 1 og Thomas Hansen 93 kg.klassen master 1. Desuden deltog undertegnede som dommer og jury.

Jeg ankom torsdag eftermiddag og kørte direkte til hotellet, styrkeløft er sjovt at være med til, men røv kedeligt at kikke på. Fredag var jeg oppe kl 5.00 da jeg havde en dommertjans kl 7.00 (dømte Kim Dahl og Claus Jørgensen), efterfulgt af endnu en dommer opgave, inden jeg skulle slutte dagen i juryen i 83 kg master 1, hvor Kent skulle løfte, i øvrigt sammen med Jesper Overgaard fra Aask, som coach havde de unge mennesker Thomas Hansen.

Kent lagde ud med 195,0 kg i squat, efterfulgt af 205,0 kg som var pr, og rakte til en 5 plads. Kent afstod fra 3 forsøg (stop nu med de highbar squat). I bænk havde vi forventninger om guld, men der var 2 stærke modstandere,  Adem Biykoglu fra Tyrkiet og araberen Faisal Alzaabi. Det viste sig dog hurtigt at de ikke var så skræmmende som deres nomineringer. Tyrkeren forsøgte 3 gange på 160,0 kg som han var chanceløs på. Araberen fik 165,0 kg i første forsøg, derefter 172,5 og 177,5 kg, som begge blev underkent pga manglende udstrækning, selvfølgelig var der protester til juryen, som de ikke fik medhold i. Kent var sikkerheden selv 170,0 – 177,5 og 182,5 kg blev løftet uden det store besvær, sidste forsøg var europarekord i m1. Nu fik vi travlt i juryen, vi opdagede at den franske løfter havde bænket i supersuit, samt en hjemmelavet sling under tricoen, så der var ingen anden udvej end at diske ham. Så med tyrkeren og franskmanden ude af placeringskampen så det nu godt ud for Kent mht en podie plads i trekamp. I dødløft blev 190,0 – 207,5 og 215,0 kg godkendt, placeringen i dødløft blev en 5 plads, Jesper fik 4 pladsen med samme vægt, men lettere kropsvægt.. Status var nu at Kent havde vundet guld i bænk og bronze i trekamp, en super præstation der endte med pr i squat, bænk, dødløft og total, desuden dansk og europæisk m1 rekord i bænk med 182,5 kg, der også var dansk senior rekord, totalen på 602,5 kg var desuden dansk m1 rekord, en stor forbedring af hans egen rekord på 583,0 kg som han satte ved DM tidligere i september. Stærkt af Kent “Highbar” Flåten, godt hjulpet af coach Thomas.

Efter en god bøf bernaise på Hotellets restaurent, valgte Thomas at krybe til køjs, mens Jesper, Kent og jeg smagte på lidt øl i baren.

Lørdag skulle Thomas til indvejning kl 7.00, så måtte endnu engang ud af sengen kl 5.00, da jeg skulle være chief referee i 93 kg.klassen. Efter indvejningen var der 10 løftere tilbage i klassen. Målet for Thomas var at slå den indiske deltager, der var nomineret højere, og med god hjælp fra Kent og Head Coach Jesper lykkedes dette. I squat startede Thomas med lette 140,0 og 155,0 kg, hvorefter den stod på pr med 162,5 kg som også blev belønnet af de gode dommere, men for f….. highbar skulle forbydes på dette niveu. 3 sikre bænk på 115,0 – 125,0 og 130,0 kg, gjorde at Thomas nu kun var 2,5 kg efter inderen, som ikke var kendt for hans dødløft. Efter de to første løft på 210,0 og 220,0 kg var Thomas 17,5 kg foran, så der blev forsøgt en pr på 235,0 kg, som dog kun nåede knæhøjde. Målet var dog opfyldt for Thomas, trekampen endte på 512,5 kg som gav en 9 plads i en meget stæk besat 93 kg.klasse.

Tak til Kent, Thomas og Jesper for nogle super hyggelige dage.

Skriv et svar