SM 2015

Rødby den 10 oktober

SM er et udstyrsstævne, men sjovt nok løftede 12 af de 22 deltagere klassisk. Der blev dog ikke spillet klassisk musik for dem når de gik ind på podiet. Så det var jo dem der løftede med udstyr som vandt vægtklasserne, bortset fra to mand der ”bommede ud” i bænkpres med de skrækkelige dragter på.
Min formand Per mener at det er forkert at lade udstyrsfolk og rawfolk løfte samtidig – det giver et forkert billede, og det vil jeg give ham ret i.

I år stillede KSK med 2 damer: Marie Rasmussen i 84 kg kl. og Camilla Kristensen i + 84 kg kl. Der var ikke nogen af vores ”mænner” der ville tage til Rødby.

Marie og undertegnede kørte derned sammen med høvding Per, som skulle være stævneleder og Camilla kørte sammen med sin far Søren Milton.
Jeg var med fordi jeg skulle skrive dette referat og tage billeder, men jeg havde også lovet at coache Marie som løfter klassisk (jeg synes slet ikke at denne betegnelse passer til ”Powerlifting”)

Som sagt, jeg skulle hjælpe Marie. Det viste sig at være nemt nok – ikke noget med at gejle hende op til forsøget og vurdere hvad næste forsøg skulle være. Maries træner Rune havde fastlagt hvad Marie skulle forlange i alle 3 forsøg i hver øvelse. Han mente at Marie skulle spare sig til TSK Cup, som jo allerede afholdes den 21 november. Så jeg skrev bare kilo på forsøgskortene og afleverede dem.
Squat: 80 – 90 – 100, Bænk: 57,5 – 60 – 62,5, Dødløft: 130 – 140 – 150. Meget flot stil i alle tre discipliner, og i bænk klarede Marie 62,5 kg som hun jo ikke fik ved sidste stævne.

Så kom der andre boller på suppen, da Camilla som er en erfaren udstyrs løfter gik til stangen. Camillas far Søren puttede hende i udstyret og fik hende op på de store vægte.
Til SM 2014 fik Camilla 115 kg i squat, 90 kg i bænk og 157,5 kg i dødløft, i alt 362,5 kg.
Nu klarede Camilla 160 kg i squat, 95 kg i bænk og 16o kg i dødløft, i alt 415 kg. Jeg tror også at Camilla er begyndt at træne noget mere hjemme i klubben. 9 godkendte forsøg til begge vores piger.
Camilla blev bedste dame efter points tabellen, og jeg mener at hun skulle have haft en præmie for det, selvom der kun var 5 damer der stillede op.

Til gengæld manglede der ikke medaljer, idet der var guld, sølv og bronze i hver disciplin foruden 3 kamp medaljen. Så vores to piger kom hjem med fire medajler hver, da de var eneste deltager i deres vægt klasser.

Tak til Rødby for et veltillagt stævne med god stemning.

Erik Simonsen

DM KLASSISK BÆNKPRES 2015

Lørdag 26/9 og søndag 27/9 i Grøndal Centret.

75 bænkpressere fra hele landet var tilmeldt og 70 mødte op. KSK s seniorhold vandt pokalen for bedste team. Kent Flåten, Thomas Procida og Lazar Kuburovic satte Danske Rekorder.

 Ligesom ved SM Bænk havde vi lejet fægte salen og fik forbedret hele opstillingen.

Vi havde nye friske folk ved sekretær bordet.  Jon speakede om lørdagen , klart og tydeligt og han havde også  overskud til at give løfterne og publikum et ord med på vejen. Kira speakede om søndagen – hun har prøvet det før. Ligesom ved SM Bænk sad Tanja ved sekretær bordet, førte lister og passede musikken.

Tanja overrakte også medaljer – et fast håndtryk –  ikke noget med at kysse. Men det ville Verner Nielsen fra Atlas (M4) ikke nøjes med, så han kyssede Tanja.

Emil trådte til som speaker ved medalje overrækkelsen om søndagen, da vi ikke kunne finde Kira. Det var Emil god til og gjorde det på en meget vittig måde.

Hvordan gik det så for KSKs 10 deltagere. Vigtigt: ingen bommede ud.

Seniorerne løftede om lørdagen og i 74 kg kl. havde vi Kent Flåten. Han klarede 152,5 kg ved Div. Turneringen d. 28. August. Dengang vejede Kent 77,3 kg. Nu ville han forsøge slå den danske rekord på 145 kg i 74 kg kl. D.v.s. han skulle tabe sig over 3 kg på en måned. Der er noget om at Judo folk er gode til sådant noget. Kent vejede ind på 73,95 kg 1o min før indvejningen sluttede, men da havde han også været ude og løbe for at komme i vægt. Han tog 14o kg i 1’ forsøg og satte DR med 148 kg i 2’ forsøg og forbedrede rekorden til 150 kg i 3’ forsøg. IMPONERENDE.

I 83 kg kl. havde vi Martin Kofod. Han har haft en skades pause men ville nu starte forsigtigt med bænkpres.

Det blev til 135 kg i første forsøg, men de to næste forsøg lykkedes ikke. Det gav dog en 3. Plads i vægt klassen med 7 deltagere. Så Martin var også medvirkende til vores fine placering som bedste senior team.

Vi havde også Peder Hindborg med i 83 kg kl. Peder klarede 127,5 kg i 1’forsøg. Det var en personlig rekord med 2½ kg. 3’ forsøg på 130 kg var for tung. Det gav en 4’ plads i klassen.

Emil Therkelsen stillede som sædvanlig op i 105 kg kl. Med de vægte som vores atletisk byggede Emil havde presset op under træningen kunne han have muligheden for at slå den danske senior rekord. Emils modstander Mareks Bartasevics fra Odense havde rekorden på 200 kg.

I første forsøg tog Emil 180 kg og Mareks tog 192,5 kg. I andet forsøg tog Emil 190 kg og Mareks tog 197,5 kg.  Uha – uha.  I tredje forsøg må man ændre vægten to gange, så tredje forsøgene blev kørt helt op til at Emil skulle klare 202,5 kg og Mareks 203 kg. Ingen af de to herrer klarede deres tredje forsøg. Ak – ak.

Vi havde også Mikkel Poulsen med i 105 kg kl. Han startede på 170 kg og klarede 175 kg i 2. Forsøg. Den var

så tung så han afstod fra 3. Forsøg. Han skulle jo også kysse med Maria ind imellem. Det gav en 3. Plads i vægtklassen.

I +120 kg kl. havde vi klubbens tungeste mand Thomas Procida. Han vejede ind op 146,4 kg. Thomas var oppe imod Thomas Skov fra Rødby. Vores Thomas havde DR på 190 kg. Thomas Skov startede på 180 kg

og vores Thomas på 185 kg. Men da Thomas Skov tog 192,5 kg i 2. Forsøg måtte vores Thomas op på 193 kg for stadig at være rekord holder. Det klarede han, men så forlangte Thomas Skov 200 kg, så vores Thomas måtte forlange 202,5 kg. Ingen af dem klarede 3. Forsøg, så vores store Thomas er altså stadig ”rekordholder” og blev nr. 1 i vægtklassen.

Vi have to damer med. Maria Bjerg stillede op i 57 kg klassen mod Mette Rasmussen, som er noget stærkere i bænk end Maria. Det er ca. et år siden Maria har stillet op på grund af skader i knæ og ryg, men nu ville Maria i gang igen med bænkpres. Lette 57,5 kg i 1. Forsøg, ligeledes 62,5 kg i 2. Forsøg. Nu ville høvdingen have Maria op på 67,5 kg i 3. Forsøg for at forbedre hendes personligt bedste. Den var dog for tungt for Maria.  Om Maria også skulle kysse med Mikkel ind imellem forsøgene husker jeg ikke –  men jeg tror det nok.

Vores anden dame Marie med efternavnet Rasmussen stillede op i 84 kg klassen. Jeg kalder hende ”Lange Marie”, men jeg synes også at Marie er flot. Marie stillede op første gang i DM Bænk Raw (som det hed dengang). Maries resultat var 50 kg, men hun løftede let 55 kg som dog blev kasseret på grund af en signal fejl. I mellemtiden er Marie blevet stærkere og startede her på 60 kg, men 2’ og 3’ forsøgene kom ikke op.

Jeg vil her afsløre grunden: Om mandagen d.v.s. kun 5 dage før stævnet så jeg Marie køre 2 reps på 60 kg og 1 x 62,5 kg!!!  – det er for tæt på et stævne. Så ved du det til en anden gang Marie.

Jeg vil ikke undlade at nævne stævnets stærkeste dame: Annette Christensen fra Ry Motionsklub. Hun er en stor flot og meget charmerende dame på 125 kg, lige rundet de 50 år. Annette havde den danske senior rekord på 130 kg. Den forbedrede hun til 130,5 kg. Annette var også stævnets bedste dame efter points tabellen.

Søndag

Løftede Sub-junior, Junior og Masters. Der havde vi Lazar og Per med.

Høvdingen mente at Lazar, som under træningen havde været oppe på de samme vægte som Emil, måske kunne slå den senior rekord som ikke lykkedes for Emil. En junior må jo gerne sætte senior rekorder.

Lazar startede på 185 kg. I 2’ forsøg forbedrede Lazar sin egen junior rekord i 105 kg kl til 195,5 kg.

Så forlangte han 200,5 kg, som ville være dansk senior rekord, men den kom desværre ikke op – det var ellers et godt forsøg. Men Lazar fortalte at han havde været lidt halvsløj de sidste par dage.

Så sluttede vi af med Per, som stillede op i M2/93 kg klassen. Per startede på 130 kg, let 2’ forsøg på 142,5 kg. Tredje forsøg på 147,5 kg så også let ud, men det blev desværre kasseret, da Per løftede både hoved og røv .

Danmarks og verdens ældste styrke løfter var også med: Svend Stensgaard fra Rødby på 92 år.

Det var lidt svært for Svend at lægge sig på bænken, men da han først lå der var der ingen problemer.

En flot serie på 60 – 65  — 67,5 kg. Svend havde også hele familien med, som man kan se på et af billederne.

Det er også undertegnede der fotograferer. Det har været lidt svært for mig gamle mand at styre det nymodens apparat, men med hjælp af mine unge klub kammerater går det nu helt godt.

 

Erik Simonsen