SM Bænkpres 2015

Igen i år blev SM Bænkpres afholdt i Grøndal Centret med KSK som vært.

Sidste år havde vi både opvarmning og podium med alt hvad dertil hører i vores træningslokale.

Det er alt for trangt og upraktisk, så i år havde bestyrelsen valgt at leje fægte salen til opstilling af podiet med videre og lade deltagerne varme op i vores træningslokale. Det viste sig at fungere fint.

Der var tilmeldt 27 atleter, 25 mødte op, stævnet startede kl. 12.00 og det hele blev klaret på ca. to timer + præmie overrækkelsen. Vi har jo også, med høvding Per i spidsen, kvalificerede folk på de forskellige poster. Per var som altid en præcis og somme tider en underfundig speaker, f. eks. talte han meget om ”gamle mænd”, og faktisk var næsten halvdelen af deltagerne masters: Otte M1, tre M2 og en M4.

Tanja Olsen sad ved sekretær bordet og tog imod forsøgssedler, førte resultatlisten og styrede musikken, meget effektivt. Høvdingen var fuld af ros. Peder Hindborg styrede den store skærm, som viser hvor mange kg der skal på stangen, hvem næste løfter er og et ur der tæller ned. Peder er jo klubbens computer ekspert, og han havde selvfølgelig også sørget for at deltagerne kunne følge med på en lille skærm i opvarmnings lokalet.

Spotterne skal også have ros. Som chef spottere havde vi først Emil, så Lazar og til sidst en ”gammel” mand der hedder Ole Olsen. Spotterne var lynhurtige og meget effektive til at gribe stangen, når nogle løftere på grund af disse skrækkelige bænkpres dragter fuldstændig mistede kontrollen med stangen.

Sidste år havde KSK et helt hold med som deltagere, men i år stillede vi kun med en løfter.

Der er snart ingen tilbage som bruger udstyr. Men det gør klubbens tungeste dame Camilla Kristensen.

Camilla har stillet op for Hvidovre SF indtil 2009, og efter en pause på fem år meldte hun sig ind i KSK sammen med sin far Søren Milton, som er tidligere KSKer.

Camilla er ikke så tung mere, hun har faktisk tabt sig 6,5 kg på 4 måneder, det da flot. Desværre er hun også blevet svagere.

Camilla stillede op i 84+ kg klassen og fik en sikker guldmedalje, men resultatet burde have været bedre. Camilla klarede 100 kg til DM bænk i november. Nu startede hun forsigtigt på 90 kg, som fløj op, men så blev det ikke til mere. De to næste forsøg på 95 kg var for tunge, og Ole som hjalp Camilla mente at hun træner for lidt, så det er hermed givet videre Camilla.

Horst Diter var stævnets ældste løfter. Horst er M4 nu og holder sig stadig i 66 kg kl. Han klarede 80 kg uden udstyr og manglede ikke meget i at sætte dansk rekord med 87 ½ kg.

Vedr. de øvrige resultater henvises til DSFs hjemmeside.

Erik Simonsen

KSK BLEV 30 ÅR DEN 5. JUNI

Det blev fejret i Grøndal Centres Cafeteria fredag d. 7. August efter træning kl. 18.30.

Pænt fremmøde

24 af klubbens medlemmer mødte op. Bestyrelsen havde inviteret de tidligere medlemmer der havde været med til den stiftende generalforsamling grundlovsdag den 5. juni 1985. Der var desværre kun to der kunne komme: Frank Jørgensen og undertegnede.

Selv om vores sammenkomst ikke var offentlig gjort på vores hjemmeside, må der have været en læk i systemet, for der kom faktisk 10 tidligere medlemmer, og de var selvfølgelig velkomne – der var jo plads nok og nok at spise.

Der blev serveret buffet og fadøl. Det er jo kendt at styrke løftere kan spise meget, men der blev fyldt op så snart fadene var tomme. De to første fadøl betalte klubben, men alligevel blev der båret adskillige øl ned til bordene.

Festtalen

Da folk var mætte, rejste klubbens ældste medlem sig med møje og besvær (85 år er jo en høj alder).

Jeg vil her referere talen i store træk – ikke for at fremhæve egne guld korn, men mere for at eftertiden på print får lidt at vide om hvordan KSK startede.

Lidt forhistorie: Styrke Løft er en forholdsvis ny sportsgren. IPF blev stiftet 1972 og DSF i 1982.

Hvem tog initiativet til stiftelsen af KSK? – Karl Erik Christensen som desværre døde for 3 ½ år siden (ære være hans minde) og undertegnede.

Vi var begge vokset op i vægtløftnings klubben IK 99. Karl Erik meldte sig ind i Gotha ( en vægtløftnins klub ,som var blevet medlem af DSF). Jeg havde forsøgt at få meldt IK 99 ind i DSF, hvilket ikke lykkedes, og Karl Erik mente at styrkeløfterne i Gotha havde dårlige betingelser, så vi blev enige om at starte en ny styrkeløft klub. Vi strikkede nogle vedtægter sammen og indkaldte til stiftende generalforsamling.

Der kom 12 mand, og så var KSK stiftet.

Vi fik lokale i Grøndal Centret, og ca. 10 mand begyndte at træne der den 3. september.

Vi skulle dog først have noget at træne med, så vi oprettede et banklån på 40.000 kr., og Frank og Curt Liliegreen, som også havde været med til den stiftende generalforsamling kørte i to vogne til Eleiko i Sverige og købte udstyr for alle pengene.

Karl Erik fik fremstillet nogle stativer hos en smed han kendte.

Jeg har dengang noteret, hvem der trænede i vores nye lokale fra den 3. september og en måned frem, og da skal jeg da lige nævne at den 4. september kom der en der hed Per – det er såmænd vores nuværende formand. Også Dennis Honorè og Niels Germod, som begge er til stede i aften kom i september 1985.

Og så kom der flere og flere til, og i løbet af få år blev vi en af de stærkeste klubber i landet.

Efter man havde fordøjet min fortælling blev der hyggesnakket meget. Det har man jo ikke tid til når der trænes.

Flere billeder fra arrangementet findes under galleriet.

Erik Simonsen