DM-Sub-Junior, Junior og Masters 2015

DM-Sub-Junior, Junior og Masters 2015 blev en stor succes for klubben. KSK stillede til start med Nickolaj Olsen og Ole Olsen i henholdsvis Herre Junior -74 og Herre Masters 2 -93. Det blev til 2 guldmedaljer, hvilket må siges at være rigtig flot. Nicolas Skaarup, Tanja Olsen og undertegnede stod for coaching af de to løftere, da Per Berndorff havde fået influenza.

Herre Junior -74: Nickolaj var favorit til at vinde DM og der var store forventninger til ham efter hans flotte stævne til TSK CUP. Opvarmningen forløb udmærket og Nickolajs løft så gode ud. Han følte dog selv under opvarmningen at han ikke helt havde dagen og det fik han desværre ret i.

Nickolaj åbnede i squat på 212,5 kg. Det blev godkendt med 3 hvide lamper. Vi øgede efterfølgende vægten til 225 kg, som Nickolaj ikke burde have problemer med at kunne løfte. Desværre blev løftet lidt for tungt og dermed underkendt. Det samme gjorde det tredje løft på ligeledes 225 kg. Nickolaj var forståeligt nok skuffet, hvilket forfulgte ham resten af stævnet, da han dermed manglede den sidste tænding.

I bænkpres åbnede Nickolaj på 115 kg, hvilket var et rigtig let løft. Det samme var Nickolajs andet løft på 120 kg. Begge løft blev godkendt med alle 3 dommerstemmer. Vi satte 125 kg på til Nickolaj i sidste løft, hvilket ville være en pr. med 5 kg. Nickolaj havde dog ikke hovedet med og nedtagningen blev rigtig dårlig. Dermed kiksede Nickolaj løftet. Skuffende da hans løft på 120 kg var rigtig nem. Den burde dog være der til NM.

I dødløft åbnede Nickolaj på 230 kg. Vi satte efterfølgende 245 kg på stangen. Den blev desværre for tung for Nickolaj på dagen. Det skal dog siges at Nickolaj manglende den sidste tænding ovenpå den skuffende squat. På trods af den store off day vandt Nickolaj suverænt sin vægtklasse og dermed DM. Stort tillykke til Nickolaj.

Herre Masters 2 – 93: Ole var på forhånd stor favorit til at vinde DM. Han havde dog op til stævnet skrantet lidt og følte sig generelt ikke helt på toppen. Derfor var Oles forventninger til stævnet også derefter. Han gjorde dog sin egen tvivl til skamme. Oles opvarmning i squat forløb perfekt og sidste løft på 230 kg var let og dyb.

Ole åbnede på 245 kg i squat. Det blev løftet let, men dybden var ikke god nok. Vi hævede efterfølgende klogt vægten til 260 kg. Skaarup havde til opgave at ligge knæbind på Ole, hvilket han gjorde fremragende. Ole har nok aldrig prøvet noget lignende og de blev lagt med stor kraft og præcision. Den gamle jamrede sig ikke, mens hans ansigt fortalte det hele når de blev lagt. Ole klarede andet forsøg i squat med 3 hvide lamper. Vi satsede efterfølgende og hævede vægten til 270 kg, hvilket var pr. med 5 kg, hvis løftet blev klaret. Skaarup strammede Oles knæbind yderligere til dette løft. Oles ansigt var fortrukket i smerte, men det tændte ham og han klarede løftet. Det var et løft hvor der ikke var til mere på dagen. Det blev godkendt med 3 hvide lamper. En rigtig flot pr. til Ole.

I bænkpres åbnede Ole på 152,5 kg. Det blev løftet og godkendt. Det samme gjorde Oles andet forsøg på 160 kg. Vi overvejede at sætte Oles tredje løft til 165 kg, men valgte i stedet at være lidt konservative og sætte det til 162,5 kg for på den måde at forsøge at samle sammen til en total pr. Det var klogt valgt, da de 162,5 kg var, hvad der var til på dagen.

I dødløft åbnede Ole på 240 kg, hvilket blev løftet let. Det samme gjorde Oles andet forsøg på 255 kg. Da Ole allerede på daværende tidspunkt var sikker på at vinde DM i overlegen stil valgte vi at gå efter en pr. i totalen. Vi satsede i sidste løft og fik bestilt 267,5 kg til Ole. Det var et tungt, men flot løft og Ole fik det godkendt med alle dommerstemmerne. Herefter var den flotte pr. i total med 10 kg en realitet. Ole lavede flot 700 kg i total og blev anden bedste løfter på point på tværs af Masters klasserne. Et stort tillykke til Ole.

En stor tak til Nicolas Skaarup for at hjælp Ole til den flotte pr. i squat og total. Vi låner ham gerne igen næste gang der skal ligges stramme knæbind.

En førstehåndsberetning fra Emil Therkelsen.