DM Bænkpres Raw 20 & 21 september.

11 atleter tog turen til Aalborg, for at kæmpe om titlerne i de første danske mesterskaber i raw bænkpres.

Senior Damer 84 kg. klassen. Her var der debut til Marie Rasmussen, kræfter var der masser af, men det med signaler var ikke let for en lidt nervøs Marie. Første forsøg på 50 kg gik fint, herefter var der signalfejl på 55 kg, de var imidlertid lette, så vi øgede til 57,5 kg, som så desværre blev let for tung. Det blev dog til en flot bronzemedalje.

Senior Damer 84+ kg.klassen. Camilla Kristensen er ved at komme godt i gang efter en længere pause, og dagen bød på serien 60 og 65 kg godkendt, herefter et godt forsøg på 70 kg, som var tæt på, sølvmedaljen var dog sikker.

De to damer var stærke nok til at vinde bronze i holdkampen.

Senior Herrer 66 kg.klassen. Peter Tran havde fyldt sig med morgenmad (mor og far havde taget turen fra Århus, medbringende delikatesser) og derfor kunne den bette blive tung nok til at veje ind i klassen. Løftet blev der også, efter hvide lamper på 100 og 107,5, skulle rekordvægten på 112,5 kg prøves, det var dog alt for meget denne dag, men et dansk mesterskab blev det til.

Senior Herrer 83 kg.klassen. Debut til en meget nervøs Martin Kofod, og lige som Marie måtte Martin sande, at det ikke er nok at være stærk, der er jo også nogle signaler der skal overholdes. Første og andet forsøg, som var meget lette blev underkendt på grund af signalfejl. En skideballe inden tredje forsøg hjalp, ingen signal fejl, desværre løftede Martin rumpetten i stedet, så en lidt kedelig debut til den lille fede. Så op på hesten igen, der skal sparkes røv til SM i stedet.

Senior Herrer 105 kg.klassen. Emil Therkelsen var tårnhøj favorit til at tage titlen, Emil indfriede forventningerne, og i første løft på 185 kg var titlen sikret. Herefter blev vægten øget til 195,5 kg, for at forsøge at sætte dansk rekord, det blev ved 2 rigtig gode forsøg.

Senior Herrer 120+ kg.klassen. 149,1 kg var vægtens svar da Thomas Procida stod på den, og den flotte kropsvægt gav bonus, startvægten på 180 kg var let, herefter 190 kg som blev håndteret på samme måde, titlen var nu vundet, så der blev bestilt 202,5 kg for at forsøge at tage titlen som bedste løfter på point, det var dog et par kg for meget denne dag, og Emil kunne ånde lettet op, da han nu var vinder at denne titel.

De stærke senior herrer vandt på suveræn vis titlen som bedste klub i denne kategori.

Sub-junior Damer 57 kg.klassen. Chiaki Masaki var gået ned i denne klasse for at sætte danske rekorder, første forsøg på 50,5 kg var dansk sub-junior rekord, det samme var andet forsøget på 55 kg, tredje forsøg på 60,5 var både sub-junior og junior rekord. Desuden blev de også noteret som udstyrsrekorder, godt gået at den unge dame, som selvfølgelig også kunne kalde sig dansk mester, desuden var titlen som bedste sub-junior dame også i hus.

Sub-junior Herrer 93 kg.klassen. Debut til Christian Hansen, som efter et kikset første forsøg på 110 kg (signaler), let løftede 110 og 120 kg. Det rakte til en sølvmedalje.

De to sub-juniorer vandt guld i holdkampen, godt løftet af de unge mennesker.

Junior Herrer 74 kg.klassen. En fra familien Olsen til et bænkpres stævne hænger ikke lige sammen, men Nickolaj gjorde det glimrende, 100 og 107,5 kg blev belønnet med hvide lamper, mens det blev ved et godt forsøg på 110 kg. Nickolaj kunne herefter kalde sig dansk mester i bænkpres, det må ligge et stort pres på familiens andre løftere.

Junior Herrer 105 kg.klassen. Vores unge pyjamas kæmper Lazar Kuburovic, stod for en suveræn opvisning. 175 i første forsøg godkendt, dansk rekord på 182,5 kg i andet godkendt, dansk rekord på 190 kg i tredje godkendt. Suveræn vinder i klassen, og stævnet 2 bedste junior løfter.

De to juniorer vandt sølv i holdkampen.

Master 1 Herrer 105 kg.klassen. Christian Nordskov stod på podiet for første gang, det var dog ikke til at se, serien var 120 – 135 og 142,5 kg, som alle blev behandlet efter reglerne, og en flot sølvmedalje var i hus.

De to gamle (vred kolera og høvdingen), deltog som trænere, og med den iver vore atleter viser, glæder vi os til næste stævne.

Høvdingen