Mindeord

Det er med stor sorg, at vi endnu engang skal meddele, at vi har mistet en af vore kære. Erik Simonsen døde fredag d. 19/1 af et hjertestop, Erik døde stille i hjemmet i Virum. Erik blev 87 år. Vores tanker går nu til hans efterladte, specielt hans to døtre.

Bisættelse finder sted torsdag d. 1/2 kl 13.00 i Lyngby Kirke.

Erik var frisk til det sidste, et par dage før havde vi talt om at han skulle igang med træningen igen.

Erik vil især blive husket for sit store arbejde i Dansk Styrkeløft Forbund, her udrettede han store ting i forbundets første år, mange af de regler og vedtægter vi har i dag, har Erik stået fadder til. Han kæmpede indædt for det han troede på, og var ikke bange for at yttre sig mening, et mandfolk der mange gange kæmpede mod overmagten, men aldrig opgav. I mange år fungerede Erik som dommer, og ikke mindst som stævne speaker, som nok var den opgave han elskede mest.

Der blev også tid til at løfte lidt, det blev til 3 danmarksmesterskaber som master 1990 – 2008 og 2011, men højde punktet var nok den danske rekord i squat på 160,5 kg som blev klaret til DM i 1991.

Erik var sammen med Karl Erik Christensen hovedkræfterne bag stiftelsen af KSK i 1985. Her fungerede Erik i mange år som kasserer, senere som sekretær, og da vi for få år siden manglede en egnet kasserer spang Erik endnu engang til.

Erik havde mange interesser, sprog var en af dem, han gik altid på kursus for at lære et nyt. Korsang var en anden stor interesse, der er ikke mange kirker i storkbh, der ikke har haft glæde af hans sang, en hobby han udførte til det sidste. Kolonihaven tog også en del af Eriks tid.

Hvil i fred.

Per Berndorff

Mindeord

Det er med stor sorg, at vi kan meddele af Jakob Hansen døde 18/1. Jakob døde på Gentofte hospital efter at have været indlagt siden 23/12. Jakob blev 68 år.

Vores tanker går til familien, og ikke mindst til Jakobs datter Lisa.

Bisættelse finder sted torsdag d. 25/1 kl 13.00 i Herlev Kirke, Herlev Bygade 29, 2730 Herlev.

Jakob var en alsidig sportsmand, han rejse som ung gymnast verden rundt og gav opvisninger. Ishockey var også på programmet, hvor han nåede at vise sig frem på 1 holdet i Rungsted.

Det var dog som vægtløfter, de første store bedrifter kom i hus, 17 gange blev han danmarksmester. Herefter blev det til nogle år som bodybuilder, hvor han også nåede at står øverst på podiet.

Som 33 årig fik Jakob så sin debut som styrkeløfter og vandt DM i overlegen stil, i alt blev det til 11 danske senior mesterskaber i perioden 1983 til 1998, de fleste gange vandt Jakob også titlen som stævnets bedste løfter. Jakob blev også den første danske verdensmester, da han i 1996 vandt VM Master.

Når Jakob ikke selv løftede hjalp han med til stævnerne, mange gange som dommer.

Jakob deltog også adskillige gange til DM i piberygning, her blev det til gode placinger, men podiet blev ikke nået.

Ære være hans minde

Per Berndorff